Maak nu de overstap
Aldivèr biedt professionele leerwerktrajecten aan door heel Nederland

Op zoek naar een nieuwe baan met perspectief? Kom werken in de transport en logistiek!

Nu de werkgelegenheid in een aantal branches onder druk staat onder invloed van het coronavirus, is er in de transport en logistieke sector nog steeds behoefte aan goede gemotiveerde krachten. Juist in deze tijd is weer eens gebleken dat zonder transport en logistiek alles stil staat. Wat te denken van de bevoorrading van de supermarkten, het thuisbezorgen van boodschappen, het afleveren van de online gekochte goederen, etc. Bedenk je eens hoe de lockdown eruit zou zien zonder transport en logistiek.. Juist dat kan je je niet voorstellen en gelukkig maar! Laat nu net deze mooie vitale branche te kampen hebben met vergrijzing en een tekort aan personeel. Daarom is het nu het juiste moment om een overstap te overwegen. Weet je niet hoe je snel, makkelijk en kostenbewust deze overstap kunt maken? Neem dan contact met ons op, wij helpen je namelijk letterlijk en figuurlijk op weg.

Neem contact met ons op

vanuit vrachtwagen bewerkt klein
Omscholen naar vrachtwagenchauffeur

Aldivèr is altijd op zoek naar gemotiveerde kandidaten die er bewust voor kiezen om de (over)stap te maken naar een carrière als vrachtwagenchauffeur. Wij zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn om hard te werken, in het bezit zijn van een B-rijbewijs en die willen investeren in hun eigen toekomst.

Tijdens ons leerwerktraject hou je je dagelijks bezig met logistieke werkzaamheden zoals laden & lossen, ga je als bijrijder mee met een ervaren vrachtchauffeur en zal je zelfstandig een vrachtwagen besturen. Je wordt tijdens dit traject conform de cao van het leerbedrijf betaald. De kosten van je rijopleiding worden grotendeels betaald door Aldivèr. Door onze gunstige spaarfinanciering regeling, waarbij je wekelijks een klein bedrag van je salaris apart zet, ga je je eigen bijdrage bij elkaar sparen. Onze bonusregeling maakt het financiële plaatje nog interessanter. Je hoeft dus niet vooraf een groot bedrag te investeren als je wilt beginnen met een leerwerktraject 'Vrachtwagenchauffeur goederenvervoer'.

Hoe werkt 't?
 1. Na onze uitgebreide voorselectie wordt er een leerwerkplek voor je gezocht. We kijken hierbij altijd wat er beste bij jou past. Je krijgt een studieovereenkomst plus een arbeidscontract van 6 maanden en wordt geplaatst bij een leerbedrijf. Je werkt 5 dagen per week en verricht alle voorkomende werkzaamheden. Na 2 maanden vindt er een 1e evaluatie plaats om te bepalen of alles goed verloopt en of het leerwerktraject wordt voortgezet.
 2. De volgende 4 maanden ga je een gerichte vakopleiding volgen in de avonduren en in het weekend bij een regionale verkeersschool bij jou in de buurt, overdag werk je natuurlijk bij het leerbedrijf.
 3. Na het behalen van je diploma en de benodigde rijbewijzen vindt er een 2e evaluatie plaats. Bij deze evaluatie wordt beoordeeld of alles goed verloopt en of je klaar bent om de eerste stappen als Vrachtwagenchauffeur Goederenvervoer te gaan zetten (en of je ondertussen ook beschikt over de vereiste competenties en beroepshouding, zodat het leerbedrijf je in kan zetten als ´Beginnend Vrachtwagenchauffeur´). Dit tweede gedeelte van het leerwerktraject duurt ongeveer 18 maanden.

Rijbewijzen
Voor het behalen van de rijbewijzen C, CE en de Code 95 heeft Aldivèr een degelijk basis pakket samengesteld. In samenwerking met een regionale verkeersschool word je snel en verantwoord opgeleid. Aanpassingen en/of uitbreidingen van het pakket wordt vastgelegd in een nieuwe studieovereenkomst.

Begeleiding
Tijdens het gehele leerwerktraject word je vanuit Aldivèr begeleid door een consulent uit jouw regio. Op het leerbedrijf is er een ervaren praktijkopleider die je dagelijks spreekt.

Wat verwachten wij van jou?
Aldivèr selecteert kandidaten voor het leerwerktraject 'Vrachtwagenchauffeur Goederenvervoer' op de volgende punten:

 • Je bent in het bezit van minimaal een MAVO, VMBO of HAVO diploma
 • Je bent werkzoekend met 1-4 jaar werkervaring of branchewisselaar
 • Je bent in het bezit van een geldig B-rijbewijs
 • Je hebt een VOG verklaring
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je hebt een positieve motivatie en beroepshouding
 • Je hebt een goede fysieke gezondheid
 • Je bent bereidt om buiten kantoortijden, in ploegendiensten en/of in het weekend te werken
 • Je bent in het bezit van eigen vervoer

Naast je eigen bijdrage voor de rijopleiding, krijg je ook te maken met kosten voor een VOG-verklaring, werkschoenen, medische keuring en eventuele extra certificaten zoals het heftruck certificaat. Met onze optie van onze spaarfinanciering, kunnen we je uiteraard helpen met deze kosten.

Meld je aan!

Wil jij vier dagen in de week werken en één dag in de week naar het ROC voor een baan in de logistiek? Doe dan het één of twee jarige BBL-traject in de logistiek en wordt logistiek medewerker, logistiek teamleider, planner wegtransport of logistiek supervisor. Wil je logistiek medewerker worden én je rijbewijzen halen? Ga dan voor Logistiek PLUS, het pluspakket van Aldivèr.