Planner wegtransport
DSC1180 1 copy klein v2
Wat doet een planner wegtransport?

Als planner wegtransport werk je bij een planningsafdeling van een beroepsgoederenvervoerder, op de transportafdeling van een eigen vervoerder of bij een verlader. Aan de hand van de binnengekomen transportopdrachten stel je ritten samen en stel je een routevoorstel op.

Tijdens de uitvoering van het transport ben je het aanspreekpunt voor de chauffeurs en opdrachtgevers. Daarnaast stuur je de assistent planners en chauffeurs aan en begeleid en motiveer je hen in de uitvoering van hun werkzaamheden. Als planner wegtransport werk je vaak in ploegendiensten.

Overige logistieke opleidingen
Naast de werk en leertrajecten voor de opleiding Planner wegtransport, bemiddelen we ook voor Logistiek medewerker, Logistiek teamleider, of Logistiek supervisor. Heb je interesse om naast je logistieke opleiding ook je rijbewijzen te halen, ga dan voor de opleiding Logistiek PLUS.

Werken in het wegtransport
De Nederlandse transportbedrijven vervoeren per inwoner van Nederland jaarlijks 25 ton goederen over de weg. Al die transporten moeten van tevoren goed worden gepland: de juiste vervoermiddelen moeten worden geselecteerd, de laadruimte moet optimaal worden benut, de beste route moet worden uitgestippeld en de juiste chauffeur voor de opdracht moet worden gezocht. Werken in het wegtransport is snel en dynamisch. Geen dag is hetzelfde!

Tijdens de opleiding wordt er ruim aandacht besteed aan de benodigde planningsvaardigheden, de onderlinge communicatie en het aansturen, motiveren en begeleiden van assistent planners en chauffeurs.

Het voordeel voor jou
Als je voor Aldivèr kiest, zijn dit jouw voordelen:

  • Werkgarantie gedurende je opleiding
  • Mogelijkheid om eerder te starten met werk bij je toekomstige leerbedrijf
  • Een werkplek bij een erkend leerbedrijf
  • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding
  • Een salaris conform de CAO met kans op salarisgroei
  • Bijdrage in je studiekosten
  • Voor het schoolgeld, cursussen en examens biedt Aldivèr je een hoge subsidie plus de kans op vergoeding van het volledige opleidingspakket

Meld je aan!

Wil jij vier dagen in de week werken en één dag in de week naar het ROC voor een baan in de logistiek? Doe dan het één of twee jarige BBL-traject in de logistiek en wordt logistiek medewerker, logistiek teamleider, planner wegtransport of logistiek supervisor. Wil je logistiek medewerker worden én je rijbewijzen halen? Ga dan voor Logistiek PLUS, het pluspakket van Aldivèr.